Kappe det gode håp

Okei, la oss bare få det unnagjort. La meg dra alle de kappe-inspirerte titlene jeg kan komme på. For denne teksten skal nemlig handle om kapper og de folkene som bruker dem. De er nemlig kule.

Her er forslagene mine:

Kappgang! Eventuelt «Kappegang». Der har du en kort og artig tittel, som bringer tankene hen til både idretten kappgang, en av de rareste vi har faktisk, men også på de som går med en kappe på seg.

Kappe land! Eventuelt med bindestrek. Eller sammentrukket. Mennesker som bor i Kappeland har selvsagt kappe på seg hele tiden. Men «Kappe land» er en barnelek som høres mer uskyldig ut enn den er. For man leker den jo med kniv. Kaste en kniv ned i bakken! Rett ved siden av de gulliga føttene til barna! Det er vel noe bare gangstere gjør? Jo, også barn, da. Skulle tatt seg ut om barna lekte «Kappe land» i barnehagene rundt forbi, den dagen kommer vel ikke med det første! Skjønt i etterdønningene av koronakaos og mulig tredje verdenskrig med Russland og Taliban i Nordmarka og onde triangler og hva vet jeg så er norske barn med kniv ikke så ille?

Kapp Farvel! Ja, Kapp Farvel passer egentlig ikke så bra. For teksten min skal handle om at kapper er kule og at kapper er på vei inn i trendbildet ikke på vei ut i de evige trendjaktmarker. Så sånn sett gir meg selv minus på det forslaget der. Forøvrig ligger det et Kapp Farvel på sydspissen av Grønland, mer spesifikt på vesle Eggersøya. Men vet du hva? Det ligger også et Kapp Farvel på den nordligste spissen av Sørøya ved New Zealand. Det var fra det punktet James Cook begynte sin utforsking/kolonisering/undertrykking av øya/øygruppen. New Zealand byr forøvrig på både den rare Kiwifuglen (som i følge onde rykter er en bestanddel i Kiwiburger som de selger på MacDonalds-restauranter på øya. Kan noen bekrefte/avkrefte dette?), samt den spennende Maori-kulturen med deres særpregede dans kalt haka.

Kapp Verde! Denne tittelen passer egentlig bare hvis kappen som omtales i artikkelen er grønn. Altså verde. Som i salsa Verde. Grønn saus. Kapp Verde er ikke et Kapp (en odde som stikker ut i vannet) som ovennevnte, men er en øygruppe vest for det afrikanske kontinent, med demokratisk styreform og behagelige badetemperaturer, begge deler året rundt.

Kapp det Gode Håp! Det er en odde utenfor Sør-Afrika og Cape Town. I tillegg til å være en alternativ tittel for meg. Den funker ganske bra på en positivt vinklet tekst om kappebruk, synes jeg. Spesielt hvis de som bruker kappen er fremtidsrettede og åpne og har de riktige verdiene som vi trenger i samfunnet right now. Jeg tror faktisk også at jeg en gang har vært ved Kapp det gode håp. Kan det stemme, eller er det bare noe jeg har lest i en bok, eller sett i en film, og senere har innbilt meg var selvopplevd? Fint hvis noen som kjenner meg fra way back when I tas globetrotting kan oppdatere meg på hva som er riktige svaret her.

Og artikkelen om kappebruk og de de kule kappenes bærere? Den kommer, den kommer. Kapp igjen. Den kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.