Hvilken tiara får Ingrid Alexandra til 18-årsdagen?

Det er vanlig at kongelige kvinner i Norge får sin første tiara til 18-årsdagen av kongen – eller når de gifter seg inn i familien.

Ingrid Alexandra fyller 18 år nå snart. Hvilken tiara tror dere Harald gir henne? Her vurderer jeg sannsynligheten (odds) og hvor begeistret det vil gjøre oss nørds på en skala fra 1 til 5 tiaraer.

En ny tiara fra utlandet

Kong Harald har gått til sin favorittjuvéler, Garrards for eksempel, slik han har gjort før for å kjøpe tiara til Sonja. Der har han sagt noe sånt som at han har et barnebarn som trenger en tiara, og de har hentet frem «just what you need».

Odds: Veldig høye

Begeistring: 2 av 5 tiaraer

En ny tiara fra Norge

Kong Harald har gått til en up and coming smykkedesigner, en kvinne med minoritetsbakgrunn eller noe sånt, og bedt henne designe noe nytt og spennende, gjerne inspirert av Nordlys-serien eller noe sånt.

Odds: Middels

Begeistring: 4 av 5 tiaraer

En gammel og kjøpt tiara

Kong Harald har hengt rundt på auksjonssider og fulgt med, og kjøpte for eksempel denne i høst. Eller en av de andre som ble solgt samtidig. Dermed bringes en ny tiara inn MED historie, pluss mer miljøvennlig enn å grave opp nye safirgruver. Mary i Danmark gjorde dette, med stor suksess.

Odds: Middels

Begeistring: 3 av 5 tiaraer

Arve en tiara fra smykkeskrinet

Det er utrolig få (altfor få) tiaraer i bruk i det norske kongehuset. Skrekken er at de bare «åh, den lille viftetiaraen fra Maud, den er jo PERFEKT», og bæm bom kaddabing har vi fire kvinner som bruker det samme lille smykkeskrinet.

Embed from Getty Images

Det eneste som kunne gjort noe her, var hvis det var en full dismantling/redesign f.eks. av maltesertiaraen (en vanskelig tiara å bære i våre dager), gjort på en kul måte. Eller at det var følehorn-tiaraen til Astrid.

Embed from Getty Images

Odds: Høye

Begeistring: Minus 1 av 5.

Arve en tiara fra hvelvet

Dronning Maud hadde en diamanttiara som prinsesse Ragnhild arvet. Denne er tilbake hos Harald etter Ragnhilds død. Blir det den? Eller at tante Astrid har sagt at det var fint hvis Vasa-tiaraen vandret videre?

Eller, og dette er min absolutte drøm, de har noe i hvelvet som vi ikke vet om. For en fest det hadde vært. Min absolutte drøm at den rosa tiaraen faktisk eksisterer.

Odds: Lave

Begeistring: 5 av 5

8 kommentarer

 1. Jeg tror vi får se en kombinasjon av lån fra farmor og mor + et nytt diadem, enten et arvet (Vasa eller Perlesirkeldiademet til Ragnhild), et nytt i gammel stil innkjøpt (hakket finere enn det Märtha i sin tid fikk) eller et helt nytt og dessverre lite pent moderne smykke. Kanskje får vi se Ragnhilds store brilliant og perleøredobber også? Det rosa diademet tror jeg er for stort.

  1. Ja, det høres sannsynlig ut. Men hva håper du på, hvis du kunne drømt store drømmer?

    1. Haha takk. Du må skrive mer om slikt!
     Jeg håper vi får se det rosa diademet som en 50årsgave til Kronprinsessen. Hun er altfor gammel til å bruke et ungpikediadem. Jeg blir megaskuffet om Ingrid får det med sin mor, eller, hun kan gjerne få det slik at vi vet Mette-Marit får noe større. Men jeg håper vi på Prinsesse Ingrid får se Prinsesse Ragnhilds perlesirkeldiadem med hennes brilliant og perleøredobber (gave fra Prinsesse Thyra i sin tid) og kanskje en ring/halskjede eller armbånd fra sin bestemor. Tipper hun bruker Victoria og Albert-armbåndet hun fikk med Prinsesse Astrid til sin konfirmasjon. Vært gøy om Prinsesse Ragnhild overrasker oss alle med sin store generøsitet mange år etter hennes død. Overraskelse!!

 2. Haha takk. Du må skrive mer om slikt!
  Jeg håper vi får se det rosa diademet som en 50årsgave til Kronprinsessen. Hun er altfor gammel til å bruke et ungpikediadem. Jeg blir megaskuffet om Ingrid får det med sin mor, eller, hun kan gjerne få det slik at vi vet Mette-Marit får noe større. Men jeg håper vi på Prinsesse Ingrid får se Prinsesse Ragnhilds perlesirkeldiadem med hennes brilliant og perleøredobber (gave fra Prinsesse Thyra i sin tid) og kanskje en ring/halskjede eller armbånd fra sin bestemor. Tipper hun bruker Victoria og Albert-armbåndet hun fikk med Prinsesse Astrid til sin konfirmasjon. Vært gøy om Prinsesse Ragnhild overrasker oss alle med sin store generøsitet mange år etter hennes død. Overraskelse!!

  1. Tiara og diadem er synonymer, selv om tiara betyr flere ting. Regner med at ingen tror jeg ønsker at Ingrid Alexandra skal bli en pavefyrste.

 3. Men så du kommentaren som er lagt inn her under denne «bandeau»-en? Mener at denne ville passet perfekt til Mette-Marit! Hva tror dere?

  https://i1.wp.com/www.thecourtjeweller.com/wp-content/uploads/2021/11/2021-1107-tiara09.jpg?w=800&ssl=1

  Impressive emerald and diamond bandeau, circa 1924 and later
  Sotheby’s
  We also get a second photo of the jewel on a model, this time wearing it more as a headband. (Very Mette-Marit!) The emerald in the piece comes from Colombia.

  I

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.