Jakkesjokk!

Sorry, men i disse coronatider må man dra på litt for å holde på oppmerksomheten til leserne. Bare vent litt, så skal jeg lime inn polititape rundt hele, så skjønner dere alvoret. Det er en ny jakke i byen. Nei, vent. Sa jeg jakke? Jeg mente skjorte? Nei, vent, jeg mener selvsagt (på med mattebrillene!):

Jakke + skjorte = skjokke!

Ja, jeg vet, det er umulig både å uttale og å se for seg. Jeg prøver igjen på engelsk.

Jacket + shirt = shacket

Har du ikke skaffet deg en shacket/skjokke ennå, sier du? Eller kanskje du har det, men du visste bare ikke hva plagget kalles? Jeg tror vi nærmer oss noe.

Denne nye tingen, skjokken eller «the shacket» om du vil, er nemlig et plagg som må være oppdiktet for nettopp våre nordiske trakter. Dette er ikke et plagg som er konstruert for sydens hete sol, nei. Dette er nemlig en skjorte som er så tykk og deilig i stoffet at den glir over i jakkesjangeren rent kroppstemperaturreguleringsmessig. Men den ser ut som en skjorte. Og derfor kan den, bør den, ber den(!) nærmest om å styles med en jakke oppå der igjen. Hva er vel mer passende her i «le nord»? Ingenting er mer passende. Annet enn å gå med termodress til vi bikker overgangen mai/juni i Sør-Øst-Norge, og bikker overgangen juli/august i Nord-Norge. Og da snakker vi ikke lenger om dagligmote, gjør vi vel?

Vi ønsker deg uansett velkommen inn i skapet, kjære sjokke/shacket, og gleder oss til mange, lange og kalde vårdager med deg på slep.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.