Hvem er mest schjendis? Grydeland vs. Storrusten

Ok, jeg vet ikke helt hvordan dette cupmesterskapet skal gå for seg, men jeg har en lørdagskveld og en datamaskin og jeg PROKRASTINERER ÅKEIIIIII

Runde 1: Hva googler folk om deg?

Vel, dette var ganske forventet, tenker jeg. Kanskje litt overraskende at ingen husker at diktsamlingen min heter Barsel, men greit, greit.

Hoho! De husker hva Maris bok heter (Som hund og katt, den du skal kjøpe i julegave til dyreglade familiemedlemmer), men du og du som de lurer på sivilstatusen! Er hun gift, har hun kjæreste, har hun ektefelle, har hun Jan Zahl, har hun barn, har hun …

Svaret er forøvrig (så langt jeg vet) hhv. ja, nei, ja, ja (men bare som jobbektemann), ja x3.

Og tenk at hun har vært i Asylet, da dere! Jeg har ikke engang turt å se den.

Runde 1: Storrusten 0 – Grydeland 1

Runde 2: Hva står det om deg på Wikipedia?

På forrige bilde kunne dere jo se at det har jeg allerede tenkt over.

Lang fin bio. Men ingenting om mann, barn, zahler, alt det som folket bryr seg om.

JA DET STEMMER JEG SKJØNNER IKKE HVORFOR

Runde 2: Storrusten 0 – Grydeland 2

(Men det skal sies at Grydeland har tilbudt seg å skrive wiki-profilen min hvis jeg bare sender henne basic facts om meg selv, så siden jeg har en schjendis som vil skrive MIN wikibio er kanskje jeg mest kjendis? Interessant catch-22 det der.

Runde 3: Hvem ser fjongest ut på forfatterportrettet sitt?

Jeg ser hvorfor dere nå vil mene at dommeren er inhabil. Men det blåser jeg i.

Jeg berømmet Mari i store doser da jeg så dette bildet. Det er riktig fint, og hun fortalte meg et eller annet Camilla Pihl-triks for å få sånne krøller (det var noe med hestehale? Tror jeg? Hehe, har aldri trengt å jobbe med det). Men uansett: Pene øredobber, casual stil, nøytral bakgrunn, jeg liker asymmetrien i jakken hennes. Store knapper. Ok, begynner å erindre hvorfor jeg ikke er en moteblogger.

Velger såklart det bildet jeg er mest fornøyd med, tatt av motefotograf Julie Pike. Sjekk den rødfargen på leppene, a. Sjekk det bustete håret da jeg tenkte «Kan Solstad, kan jeg!» og bare lot gro. Sjekk åker jeg står i! Der snakker vi innsats! Jeg var så sulten på dette tidspunktet at jeg nesten gråt, men jeg klarte å holde meg til jeg kom meg til bilen. Vet dere hvor langt man må kjøre gråtende fra Brønnøya før man finner noe mat? LANGT.

Jeg vinner på krøller. Sårri, Grydis.

Runde 3: Storrusten 1 – Grydeland 2

Runde 4: Vilt og poetisk liv

Kjendiser skal helst sprute champagne og træsje hotellrom og skrive om natten og leve om dagen og ikke bry seg om hva andre mener og gå på rød løper.

Her føler jeg det er vanskelig å gi noen av oss poeng. Småbarnsmødre kan liksom ikke vinne i det gamet der, så lenge lus finnes og søppelposer begynner å lukte.

Runde 4: Storrusten 1 – Grydeland 2

Runde 5: Kjendisvenner

Alle vet at kjendiser trenger andre kjendiser for å være kjendis. Jeg har sett bilder av Grydeland sammen med UTROLIG pene mennesker. Ok, jeg vet at egne venner vil ta dette som en fornærmelse, og jeg elsker dere, men vi ville sett rare ut på Se og Hør-fest. Grydelands venner har sånne ballonger med konfetti i, liksom.

Men nå sa jeg faktisk «huh!» høyt da jeg oppdaget at hun har færre Facebook-venner enn jeg! Bare 64 prosent av hva jeg har. (Det at vi begge kan prosentregning trekker oss kanskje ned, jeg tenker at kjendiser ikke skal kunne matte? Eller betyr det bare at vi aldri kan bli med på Paradise? Er det minuspoeng?)

Uansett. Jeg takket ja til å lese på Grydelands slippfest i fjor, før vi kjente hverandre ordentlig, bare fordi det skulle komme så mange kjendiser. Jeg scrollet nedover inviterte-listen og pep. Etter at jeg hadde pepet på selve festen fordi jeg så Hallgeir Kvadsheim (jeg tror kanskje jeg har et problem), satt jeg i en sofa og pep. Og snakket bare med én kjendis. (Om lus, faktisk. Småbarnsmødre be småbarnsmødre.)

Jeg er usikker på om dette gir meg minus eller Grydeland pluss, men jeg velger å være raus og si:

Runde 5: Storrusten 1 – Grydeland 3

TIL SLUTT

Her kan jeg velge å dele ut noen siste visdomsord eller minuspoeng. Jeg begynner å ane hvor patetisk denne bloggposten er og tenker at jeg kanskje skal avslutte, men hvis jeg avslutter må jeg jo tilbake til det jeg holder på med. Som er et manus som kanskje kan gjøre meg veldig schjendis og at alle tilber mitt geni (?), så kanskje jeg skal avslutte her og si at du vinner denne runden, Mrs. Stockpotland, men bare vent! Bare vent!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.