Våre gode venner, fuglene

Etter at min bloggpartner Kristin Storrusten ble rushet til legevakten i en ambulanse, fulgt av politikortesje (antar jeg, hun er uerstattelig for mange av oss!) grunnet fugleangrep fra oven, har jeg ikke klart å slutte tenke på våre egentlig gode venner, fuglene. Hvem er de, hva tenker de på og hva symboliserer de for oss mennesker?

Er de en type flygende sunnhetspoliti? Som dere sikkert legger merke til så fisker Tippi Hedren ut en sigarett i denne klassiske skolegårdsscenen. Jo mer hun puffer på siggen, jo flere kråker samler seg på klatrestativet. Er fuglene…samvittigheten? Den dårlige, altså? Er fuglene…nikotin? Angst?

Og min kjære bloggpartner, Kristin? Hun knasket ikke akkurat på en gulrot da angrepet kom. Hun spiste burger. Igjen må man spørre seg. Fordømmer fuglene matvalget? Er de agenter for en vegetarisk framtid? Det er jo helt ulogisk, seriøst, måkene tar seg jo selv gjerne en liten fugleunge i ny og ne!

Jeg føler ikke vi kommer så mye lenger her. Mem henviser til mesternes mester, den smågale Alfred Hitchcock og hans offisielle trailer for «The Birds». Der fikk du et filmtips for helgen i samme slengen, forresten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.