Stopp. Du trenger å vite mer om prinsesse Lilian.

Embed from Getty Images

Ok, du trenger litt kongehistorie nå, du gjør det. For hvem er kvinnen som henger med den svenske kongefamilien der?

(Hvis du ikke vet hvem den svenske kongefamilien er på foregående bildet, KAN det hende at det som skal skje videre går over hodet på deg. Gå og les en blogg om Ex on the Beach eller Liverpool eller noe.)

Da den nåværende svenskekongen var bare ett år gammel, døde faren hans i en flystyrt. Den daværende svenskekongen var en eldre mann, han var født i 1858.

Arverekkefølgen kunne virke sterk: Den avdøde arveprinsen hadde fem barn. Ulempen var at fire var jenter, altså totalt uegnet, hvis man er av agnatisk overbevisning.

Den avdøde arveprinsen var selv del av en søskenflokk på fem. Meeeeen nå var altså eldste sønn død, søsteren kunne ikke arve (men hun ble dronning i Danmark, da), to av brødrene hadde giftet seg med ukongelige kvinner og dermed frasagt seg tittel og arverett, og det sto igjen en fyr bortsett fra den ett år gamle kronprinsen: Bertil.

Bertil var en fyr som satte plikt over det meste, så selv om han møte nydelige Lilian fra Wales og de hadde det topp, giftet han seg ikke for å sikre at det fantes noen utenom lille Calle som kunne redde bernadottene.

Bertils far og Calles farfar døde i 1973, og Carl Gustaf ble konge, 27 år gammel. Det er noe å tenke på, der du går rundt din sprell levende 1992-er og føler deg ung. DU KUNNE VÆRT KONGE I ET NABOLAND.

Anyways. Tre år senere giftet Carl Gustaf seg med Silvia, som jo strengt tatt ikke var noen kronjuvel når det gjelder blått blod (ypperlig på alle andre måter, da, jeg vil bare understreke at jeg gjengir historie og ikke støtter opp under galskapen), og dermed! Kunne! Bertil! Gifte seg! Med! SIN LILIAN!

Og det gjorde de.

Embed from Getty Images

Det er sikkert forstyrret å bli så rørt av denne historien som jeg blir, men jeg elsker det. Så levde de lykkelig sammen, de elsket hverandre, og siden Carl Gustaf ikke kunne huske sin far, var Bertil og Lilian så å si besteforeldre for Victoria, Carl Philip og Madeleine.

Embed from Getty Images

Jeg blir alltid imponert over de som er født så utrolig borgerlig, og ser mer kongelige ut enn resten til sammen. Merk tiaraen. Den har Victoria arvet.

Embed from Getty Images

På ferie <3 <3 <3

Embed from Getty Images

Kjærlighet som ikke ruster <3 <3 <3 (til og med som en storrust setter jeg pris på det.) Bertil døde i 1997, 84 år gammel. Lilian døde for fem år siden, 98 år gammel. Og til det siste en kjær del av kongefamilien.

Embed from Getty Images

Ok, sorry, nå har jeg lurt dere langt av gårde, men det var bare fordi jeg kom over et bilde av prinsesse Lilian jeg ikke hadde sett før, og jeg måtte bare dele det med dere. Så her er det. Sjukt couture.

Dette er slik prinsesse Lilian valgte å gå inn i det nye milleniet. Utkledd som en bjelle, med milleniets kjekkeste prins, solbriller i desember.

Tenk på det. Det er mandag i morgen. Det er aldri for sent å bli en romantisk historie ikledd en fantasi om hva 2000-tallet skulle bringe.

Bli med i samtalen

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *