Sang om grov tortur

Noe av det morsomste jeg vet, er å synge forferdelige tekster til morsomme melodier. Gjør vi ikke alle?

Fordi et lite barn på bare fire hadde gleden av å finne
et mishandlet lik i en trappeoppgang

Dette kunne jo vært tonesatt i moll, men nei da, Bare Egil Band skadet en hel generasjon med denne catchy strofen.

Hver syttende mai har jeg med bravur sunget andreverset av Bjørnsons «Den norske sjømand»:

Her er et folk i krig
for livet uavlatelig –
/: med dyre mannefall
i kampe uten tall. :/

NB, denne sangen har to melodier, og det er bare den ene som går i såpass tempo at du må synge «forlivetuavlatelig» som om du vandrer med freidig mot. Bruk den.

Her har vi sangen, men de har droppet andreverset med mannefallet. Men du skjønner poenget, og bare det å se og høre filmen gir en heldig bonus. Jeg er heterofil, og mer spesifikt førstebassmedullstrømperfil.

Vårt første piano ble akkurat satt i fengsel, og da fikk vi et piano fra en annen institusjon (ikke spør), og siden vi bor i et flyttelass, og fordi jeg var på biblioteket, dro jeg med meg Norsk visebok, så jeg prøver å synge det jeg kan.

Midt i en hjerterørende fremføring av Rudolf Nielsens Gategutt kom treåringen og plasserte en Peppa Gris-bok midt foran, så da laget jeg en variasjon over temamelodien. Jeg lover at når jeg har jobbet litt mer med «Etyde dé Porc» skal dere få høre den. Uansett, jeg kom meg videre, og der fant jeg en gammel favoritt. Otto Nielsens «He is dead, but he won’t lie down»:

Full fart inn i strofen «mord og vold og grov tortur», det er fantastisk.

Og så er det jo et godt grep fordi med lystig marsjtakt kan man si utrolig sterke ting. Særlig måneden. Denne måneden hvor 4chan og 8chan og Chanten og Stomperud og hele gjengen med gærninger gærner seg sammen og TROR DET ER GREIT eller KULT eller TØFT å angripe andre mennesker.

JEG

ORKER

IKKE

Takk, Otto Nielsen. Nå synger jeg av full hals

Skjønt – den giftige sopp
stikker også hatten opp
i vår egen jord og blir en tropp
ledet av en kamerat
som doserer rasehat –
he is dead, but he won’t lie down

Og så lager jeg et nytt refreng til slutt.

Du er tøff (Du er tøff)
som Nasse Nøff (Nasse Nøff)
Alt du tror på, er gigantisk kjempebløff.
Ikke sitt på Internett
og tro at bare du har rett
Ikke hør på folk som Tore Tvedt.
Kom deg ut og få en klem
Vi skal heie deg helt frem.
He is dead and is staying down.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *