Tenk på det

Et lesedrama i én akt

Aktører:

Kjersti Stordusten, kulturjournalist i Gnorposten, nå på lanseringsturne til Vestlandet for sin nye bok, sannsynligvis utgitt på Påfuglen forlag

Hilde Byhagen, ansatt på Litteraturhytta, lanserer samme bok

Beingunn Viking, kritiker og ansatt på Litteraturhytta.

AKT 1

Kjersti Stordusten ankommer Litteraturhytta, litt krøllete i kantene etter å ha tatt nattoget og arbeidet på Ritazza på togstasjonen. Blir sluppet inn på Hilde og Beingunns kontor, og slipper seg selv ned i en lenestol mens praten går om lanseringen og barnehageplasser.

Kjersti: Å, der ligger Ikkje tenk på det! Kan jeg lese den mens dere jobber?

Boken handler om Oddlaug Nilstun, som Kjersti beundrer og selv hadde bilde av en bok av på sin debutbok Varsel. Ikkje tenk på det er en parodi på norsk forlagsbransje, en bransje Kjersti begynner å kjenne ganske godt etter hvert.

Hun lar Anna Karenina ligge i sekken. Tar på ørepropper og leser krøllet opp i en lenestol. Ler. Tar ut øreproppene.

Hilde og Beingunn snakker om kulturjournalistikk, og Kjersti vil høre på. Så må de gå i møte, og Kjersti blir sittende igjen for å lese. Mens hun leser bytter hun sko fra slitte joggesko til pene høyhælte, siden hun tross alt skal sitte på en scene om en times tid og lansere en bok. Sminke seg kan hun gjøre etterpå i kafeen, når bokbaderen kommer. Gjelder å ta seg bra ut.

Kjersti ler av boken. Hun nikker gjenkjennende, og tenker på hvor inhabil hun er til å skrive noe som helst om denne boken.

Kjersti Stordusten koser seg. Det er en kostelig liten bok. Kanskje savner Kjersti litt mer dybde, litt mer forklaring på hvorfor Jeppe drikker, men alle bøker trenger ikke være skarp satire, de kan være bare fine også.

Så åpner Kjersti Stordusten bloggen sin.

Fant ikke et bedre coverbilde, selv om det er en forvirrende skrivefeil i forfatternavnet. Hvem er denne Olaug Nilssen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *