Ting du kan tenke på mens du fyller ut næringsoppgaven

Jaså, har du også pådratt deg en næringsoppgave? Det er sånt som skjer når du har et enkeltpersonforetak. De første årene vet du, da gikk det fint, da var det så lite inntekter, men så BÆM tjente du over 50.000 og forbannet hver eneste krone.

Jeg gråt mens jeg chattet med Skatteetaten i dag: «Jeg vil ikke velge, jeg vil bare fortelle hva jeg har tjent og betale skatten min, uten å pådra meg et skiferbrudd!»

Jeg fant bare veldig forvirrende beskjeder om det er 1, 2 eller 5 som gjelder. Hvordan vet jeg om jeg oppfyller kravene for å levere det ene eller andre? Harry Potter-følelsen er så ekte, det føles som bøkene de har som kan bite, brenne opp eller gjøre deg besatt av Voldemort hvis du skriver ting inn der.

Jeg klarte det til slutt. Jeg anbefaler å ringe eller chatte med Skatteetaten. Jeg gjorde det i fjor også. Om ikke annet hjelper det på følelsen av at de ikke bevisst prøver å plage oss. Så var det bare å trykke, det er så mange trykkinger, godkjenn, godkjenn, nei, jeg aner faktisk ikke hva disse ordene betyr, og jeg fikk femmer i økonomi på videregående og har ikke dyskalkuli, men det er jo helt absurd hvor tung dette systemet er, greit, nei, jeg har ikke familiebarnehage heller, aldri takket så høyt som inni systemet der et sted for at jeg ikke har en lastebil som skal avskrives, nei, nei, kontroller. Send inn.

Dagens pro tip hvis du ligner på meg: Til slutt skal du «Spesifisere årsresultat og avstemme egenkapital». Det gjelder ikke oss småfisk. Det gjør ikke noe selv om det er et utropstegn der. Eller, ikke hør på meg. Ring Skatteetaten du også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *