Maimoro!

I morgen er det første mai, og med mai kommer mai-moro, som er helt annerledes enn annen moro. November-moro, for eksempel, det finnes jo ikke i det hele tatt. Men mai-moro, dere!

Først skal det demonstreres så klart, man skal høre en tale, børste støv av noen gamle buttons, og finne parolen «6-timers dagen er godt for magen». Men SÅ er det bare mai-moro hele veien til…august/september.

Jeg har egentlig mange, mange, mange tips til mai-moro. Men for å få ting unna her skal jeg bare nevne tre tips i første omgang.

1.Velg Gode sko!

Det er viktig med gode sko. Jo, bedre sko, jo, mer moro. Dette gjelder også menn som har tilbøyeligheter til å ty til spisse skinnsko med en gang mai-sola vender på seg. Det er ikke bra. Finn noe mer komf. Du skal ha det moro! For damer så er det litt annerledes. Det finnes mange masochister blant oss kvinns, som insisterer på at «høyhælte sko er det mest behagelige for mine føtter.» Dem om det. De får gjerne velge «gode» sko for min del. Men først et foto til skrekk og advarsel.

Sånn kan det gå med feil sko kombinert med mye moro. Denne hendelsen med Bollestad i sekken er et eksempel på en typisk mai-moro-aktivitet som krever både sin kvinne og sine sko. Les mer om Bollestad i sekken her: https://www.aftenposten.no/norge/i/e8GrvO/Bollestad-brakk-to-ribbein-i-sekkelop

Tips nummer …

2. Unngå sparkesykkel og lang kjole!

Ja, her snakker jeg av egen bitter erfaring. Lang kjole pluss sparkesykkel er en dødelig kombinasjon, og nå som fortauene renner over av sparkesykler av den elektroniske sorten, er det grunn til å være ekstra påpasselig. Jeg vet du har dårlig tid. Jeg hadde også dårlig tid da jeg hoppet på sparkesykkelen pyntet til trengsel med lang kjole og høyt hår. Jeg falt noe så sinnsykt med nesa rett ned i asfalten, og blodet sprutet. Hvis jeg ikke hadde falt fremover men til siden og ut i bilveien hadde det gått verre. Min nese-knuser-opplevelse utspilte seg riktignok ikke i mai, men allerede nå, i slutten av april, har jeg merket behovet for SPEED, og flere ganger måttet snakke meg ned fra sparkesyklene til barna mine når jeg har vært i tidsnød. HELSE FØRST! Ja, helsa er viktigst, sånn er det.

Sånn så jeg ut etter kjole-sparkesykkel-ulykken. Bildet er helt på tvers, men når du ser skaden jeg hadde i ansiktet så forstår du hva slags langtidseffekt den skaden har hatt på min evne til å få bilder til å legge seg riktige veien på bloggen, dette til skrekk og advarsel!

Tips nummer…

3. Drikk nok!

Og da mener jeg vann! Dette er ikke en russebussblogg eller sportssending heller. Det er alltid fryktelig overraskende når det varme været ruller inn over oss i mai, for så å forsvinne igjen i juni. Derfor må vi mennesker sørge for å STAY HYDRATED som det heter på blogsk. Hvis du derimot er tørst hele tiden, og drikker i et mærrasig uten at det hjelper, da bør du kanskje ta en tur til legen og undersøke om du er i faresonen for å utvikle diabetes 2. Bare et lite tips fra en som er glad i å gå til legen, der, altså! Ingen mai-moro med tørre kjaker, det vet vi alle.

Dette er en svane. Utpregede sjøfugler som havhest og albatross har noen kjertler over nebbet som kan skille ut salt, og som gjør at de kan drikke saltvann. Svaner drikker ikke saltvann, de leter etter mat der nede i vannet. For oss mennesker kan det være en god idé å passe på ikke bare væskeinntaket, men også at vi får i oss nok salt, gjennom å spise potetgull og popcorn når vi kommer hjem fra mai-moro. Husk: helse først!
Det siste tipset er fra Jan Thomas. Han synes det er fresht å bli brun før mai-moro er i gang. Jeg tror i hvert fall det er det han synes, ut fra bildet, men selve artikkelen lå bak mur, så den har jeg ikke lest.

Du må ikke ligge i sola for å bli brun, som Jan Thomas viser her kan man bli brun stående også. Veldig lurt å knipe øynene igjen, så øyenlokkene også får farge. Les hele saken bak mur og legg gjerne igjen en kommentar om hva «monsteret» i saken er, for det er vi i Mynte litt nysgjerrige på.
https://www.vg.no/rampelys/i/RR5Gqd/jan-thomas-om-angsten-savnet-etter-moren-og-monsteret?utm_source=vgfront&utm_content=row-36

Bli med i samtalen

2 kommentarer

  1. Wohooo! FOR noen tips! Som ekte mai-barn (født på frigjøringsdagen og greier) gleder jeg meg ekstra til mai-moro nå 🤩🎈(NB: Dette er selvsagt ikke en gassballong, men en helt gammeldags en med hyssing i enden, det mangler bare en emoji av meg som holder den!)

  2. Jeg har lest intervjuet. Og oj oj. Men monsteret er altså «Monster-Jan Thomas», som er den overdrevne versjonen av seg selv han har vært, og som han nå mener at han ikke er lenger.

    Får meg til å lure på om jeg fortsatt er Monster-Kristin, eller om det gjenstår å bli det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *