Sur kongeblogger dekker Monacos roseball 2019

Ok, dere vet meg. Går og plystrer langs en landevei og tenker på hist og pist. Så tikker det inn et bilde av en kongelig opptreden på min telefon. Og jeg bare STOPP. Se. Beundre. Vurdere om jeg har sett den tiaraen før. Fortsette langs min landevei.

Nå har det seg sånn at det er ganske mange kongehus i verden i dag. Det engelske kongehuset er jo det folk tenker mest på, og også det det alltid er mest bilder av. De er likevel ikke øverst på min liste. (Hva er den, sier du? Glad du spør:

Monarkier jeg kan alle navn, ordener og større tiaraer, og leser alle nyhetssaker om

Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Belgia

Monarkier jeg kan navnet på nesten alle, kjenner til ganske mye av det rundt, klikker på nyhetssakene bortsett fra finne-på-klikk-saker om Meghan

Storbritannia, Spania, Lichtenstein, Luxembourg, Japan, Bhutan

Monarkier jeg ikke klarer å mønstre entusiasme for (og tidvis mener er regimer som burde vært avskaffet)

Marokko, Andorra, Monaco, Bahrain, Kambodsja, Brunei, Swasiland, Kuwait, Jordan, Thailand, Saudi-Arabia

)

Som dere ser er Monaco overraskende langt nede på listen, sammenlignet med for eksempel andre europeiske småstater.

Grunnen? Vel, jeg klarer liksom ikke bli entusiastisk for en familie som er så åpenbart skakkjørt, har anerkjente barn «på si» (bare det at det konseptet finnes), har et fyrstepar som åpenbart ikke har det noe hyggelig sammen og en litt sånn følelse av «hvis det skjer så mange ulykker med akkurat dere, så er det kanskje ikke BARE uheldige omstendigheter»?

Ok, sorry. Men måtte bare forklare hvorfor jeg likevel mener det er verdt å bruke energi på å se på bildene fra roseballet forrige uke. For det mener jeg at det er! Jeg liker Roseballet fordi de tar det helt ut. De siste årene har prinsesse Caroline kommet sammen med sin god venn Karl Lagerfeld. Han har kledd seg gøyere og gøyere. Før han døde, rakk han å planlegge årets tema: rivieraen.

Trist er det at han ikke var med i år, særlig fordi prins Albert aldri helt klarer å ta igjen på motefronten:

Embed from Getty Images

Prinsesse Caroline bruker for første gang et perlesmykke som faren ga til moren da de forlovet seg (fyrst Rainer + Grace Kelly, hvis noen har glemt.) Det er et pent smykke! Og så igjen blir jeg sånn «ærlig talt her har dere masse smykker og så lar dere dem bare ligge og vansmekte? Perler skal brukes!!!)

Hm, nå ble jeg sur igjen. Så la oss fylle på med en vitamininnsprøytning:

Embed from Getty Images

Vær så snill å si at dere blir glade med meg. Jeg burde selvfølgelig ha gitt dere full gjennomgang av «who are you wearing???», men jeg har ikke funnet det ut, og jeg gidder ikke fordi jeg er lat og prøver å gjøre andre ting i livet mitt enn dype internettsøk av folk jeg ikke egentlig bryr meg om.

Embed from Getty Images

Men så bryr jeg meg litt om Tatiana, da. Gift med Carolines eldste sønn Andrea, og det er noe Sara Danius over dette antrekket her, er det ikke? Elsker det.

Embed from Getty Images

Carolines sønner har giftet seg smart oppover. Pierres Beatrice er alltid en åpenbaring. Du ser at hun har de store hagers selvtillit og gamle penger. Kanskje jeg ser litt Sonja Haraldsen i denne historien? «Kvinner av folket» som har mer glamour og sjarme enn den kongefamilien de gifter seg inn i, er en historie jeg liker.

Embed from Getty Images

Såvidt jeg husker, kåret jeg Charlotte til ballets vinner i fjor. Det synes jeg ikke i år. Min indre bobbysock verdsetter alltid rosa paljetter, men bortsett fra det er jeg ikke overbevist.

Embed from Getty Images

Ytterst til venstre i sted, og ytterst til høyre her, har vi prinsesse Alexandra. Hun er yngstedatteren til prinsesse Caroline, altså lillesøsteren til de tre jeg har nevnt før, nitten år gammel. Hun har vokst seg inn i offentligheten, og jeg elsker dette kjolevalget. Dristig og udristig samtidig.

Ja, og så lurer du kanskje på hvorfor hun er prinsesse når ikke storesøsknene hennes er det. Vel. Det er en lang historie, men de tre andres far Stefano døde i 1990, og Alexandra ble født i 1999 med prins Ernst August av Hannover som far. Ernst August og Caroline er fortsatt gift, men de har visstnok ikke snakket med hverandre på veldig mange år, så man lurer jo på hvorfor de fortsatt er gift, og for å være ærlig så lurer jeg på det, men ikke nok til at jeg gidder å bry meg om ting i denne familien.

Siden vi trengte litt mer drama, avslutter vi med Carlo og Camilla av Bourbon Two Sicilies, som er eksilkongelige, men hvis Italia fortsatt var kongedømme ville kanskje han her vært konge, hvis det ikke var for en gammel krangel og to grener av familien som krangler om dette, så du kan lese litt mer om det her, eller ikke, og bare være takknemlig for at dine familiekrangler og private affærer ikke må stille opp på roseball en gang i året.

Embed from Getty Images

Bli med i samtalen

4 kommentarer

  1. Dette var dagens herregud. Guuuud som eg har kost meg! Eg digga prinsesse Caroline i min ungdom. Moras eleganse, men sydlandske fargar. Eg hugsar eit bilde der Caroline og prins Charles skulle feste saman, då var dei begge unge og single (det var like før Philippe Junot kom inn i bildet og ho gifta seg med nokre rare øyrefangarar i håret). Altså: Dei møttes, Caroline og Charles, og heile datidas paparazzier var også på byen denne kvelden. Ho var dramatisk og middelhavsk varmblodig, Charles var treig og ….engelsk.

  2. Krmt, det er da Charlotte, ikke Caroline, som har bobbysocksfargede paljetter og del av pupp som viser seg frem, ikke over utringningen, men i cutouten. Caro ville ikke ha blitt caught dead i et slikt antrekk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *