Jeg har lest: Educated av Tara Westover

og alle ord blir fattige. Jeg begynte å lytte til den fordi det var en såkalt snakkis, og BÆMBOM KABANG var jeg fanget inni Westovers fortelling om å vokse opp i en crazy mormonerfamilie, ja, egentlig er det ikke religionen som er hovedproblemet, men at det er opptil flere diagnoser, ekstrem mengde vold og paranoid tilnærming til Staten involvert.

Boken er en memoar, og Westover er født i 1986. Samme år som meg. Dette har skjedd parallelt. Det skjer parallelt. Jeg hadde litt samme opplevelse da jeg leste boken til Anders Torp, og forsåvidt da jeg leste Jeanette Winterson. Det er den religiøse biten av den, men den biten om å vokse opp i en familie hvor det ekstremt unormale og skadelige er normalt, er kjempeinteressant.

Og så kunne det vært «bare kjempeinteressant» hvis det ikke er for at Westover også har en phd. i historie. Hun er rett og slett kjempesmart, og gjør noen refleksjoner og sammenligninger jeg kommer til å tenke på lenge. Hun klarer å kombinere fagperson og personlige erfaringer.

Boken er akkurat kommet på norsk, den ser ganske døll ut, men inni er den så mye.

Her kan du se et lite intervju:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *