Halvveis i «Dear Evan Hansen»

Akkurat nå leser jeg mange bøker på en gang. Det er ikke så lurt, men det bare blidde slik. Og en av dem er Dear Evan Hansen av Val Emmich, Steven Levenson, Benj Pasek og Justin Paul.

Hm, det var ikke før jeg akkurat nå så at boken har fire forfattere at jeg ble mistenksom. Jeg har trodd at dette var romanen som Tony-musikalen fra 2016 var basert på, men neida, det er boken basert på musikalen! Det er moro, da.

Jeg har ikke sett musikalen, men hørt musikken. Boken handler om Evan Hansen, en outsider på high school som skriver brev til seg selv slik terapeuten hans har bedt ham om, og så stjeler skolens bad boy Connor det. Connor tar livet av seg, og i en haug av forviklinger ender Evan opp med å rote seg inn i et nett av løgner.

Jeg hadde egentlig store forventninger, jeg, og omtrent en halvveis uti er jeg ikke kjempeimponert. Kanskje fordi jeg ser så mange rømningsmuligheter, «Nå kan du legge alle kortene på bordet. Nei, eller nå! Eller hva med nå!» Det er frustrerende å følge en tenåring som aldri klarer å bruke hodet. Alt som skjer med Evan Hansen handler om at ting kræsjer rundt ham, og han ikke klarer å gjøre noen ting.

Er det musical-gone-book-konseptet som gjør at det blir for svart hvitt? Eller …

Å. Kanskje jeg er blitt for gammel til å lese ungdomsbøker. Jeg håper ikke det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *