Latterlig trist

Det snør utafor her. Det raser hit og dit. Det har klikka for været. En siste krampetrekning. Det er bare en ting å gjøre. Trekke inn. For sånn er vi mennesker. Vi er trekk…dyr. Ikke fugler. Vi trekker inn når det blir vinter, ut når vi tror det er vår, og rett inn igjen når vi skjønner at det bare er lureri denne gangen også.

MEN det er jo helt perfekt! Akkurat som fuglene elsker en liten trip til Mallorca midtvinters, så elsker vi å trekke inn. Vi elsker å rulle oss opp i sofaen, grave fram den latterlig smale fjernkontrollen til x-boksen og finne fram til en ny serie som kan få oss gjennom kvelden og stormen.

Og ukas absolutt beste, beste, beste titte-tips er Netflix-serien «After Life» med Ricky Gervais. Jeg har ikke Netflix, sier kanskje du, ok, føler med deg. Jeg liker ikke Ricky, sier du kanskje, ok, han liker sikkert ikke deg heller, men dette, dette er GOOD SHIT, så kanskje du skal gi ham en sjanse til?

Her er et bilde av Ricky Gervais som jeg fant på hjemmesiden hans. Det har ingenting med den nye serien å gjøre, men det har i hvert fall noe med Gervais å gjøre, og er sånn sett helt innenfor dokumentasjonsmessig. Rettigheter til bilde: Ricky Gervais altså.

I «After Life» møter vi ham som Tony, enkemann og ansatt som feature-journalist i lokalavisa, og begge deler kan jo ta knekken på enhver solstråle, noe Gervais ikke pleier å gestalte i utgangspunktet. Så du kan jo tenke deg. It get´s dark. Men det fantastiske med denne serien er at den balanserer perfekt kunsten å vippe mellom grin og latter. Jeg skal ærlig innrømme at jeg måtte kvele noen hulk, som lykkeligvis gled over i latterhikst. Serien er skrevet og regissert av Gervais, og det geniale, og overraskende, synes jeg, er at det ligger en så sterk godhet like under overflaten, castingen er som alltid glitrende, men varmen, og den helt neddempa spillestilen føles frisk og ny. Og håpet, dere, følelsen av håp! Dette er Gervais, dyrevennen, nå også som menneskevennlig – helt i George Saundersk ånd, en gryende humanist på vei mot en åpenbaring.

Dette er den offisielle traileren til After Life.

Bli med i samtalen

1 kommentar

  1. Jeg ble litt snillere av den serien. Først litt trist, så blidere, og så mindre irritert på verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *