Kvinnsporama – eller bøkene som kan inspirere deg på selveste Kvinnedagen!

Det er mange gode grunner til å ikke gå i 8.marstog. Jeg nevner i fleng: total ruptur, bekkenløsning, bekkenlåsning, brystbetennelse (ja, det blir kaldt i demo i kveld), lumbago, isjias, urinsyregikt, føding, barseltårer, soving – pluss alle de andre sykdommene som kommer og går. Salmonella reiser sin seiersgang gjennom fylkene, og fluenza er visst både sein og seig i år. TIL ALLE dere – her kommer en litteraturliste over ting som dere kan kose dere med i kveld i stedet. For hvis du ikke kan demo så kan du kanskje lese? Og hvis du ikke har bøkene jeg nevner tilgjengelig kan du google opp noen av disse jeg kommer til å nevne i fleng under, kanskje legge inn noen bestillinger på Deichman.no (som vi i Mynte Krusedull elsker like høyt som Sara Danius, Maxima af Oranien og Crement) eller hvis du renner over av melk, honning og penger, så kan du kanskje klinke til med en bokbestilling på nett? Eller dra i din lokale bokhandel på lørdan. Alt er lov!

Jeg har kun benyttet meg av bøker som jeg har funnet hjemme. Alle de deilige feministisk teori-bøkene mine som jeg hadde på lager i Australia (Judith Butler, Kate Millet, Germaine Greer, Simone de Beauvoir, Betty Freidan, Naomi Wolf #humblebragging) aner jeg ikke hvor x-en min har gjort av (har han brent dem? kastet dem? donert dem vekk? revet ut alle sidene og laget tusen paper cranes av papiret?

Og det er flere jeg trodde var her, men som er borte. Har noen lånt min Mary Beard «Women and Power: a manifesto?» Mona, har du? Eller er det deg, Kine? Uansett, den er på lista. Og hva med Rebecca Solnits «Men explain things to me» og «The mother of all questions?» De er begge definitivt på lista over inspirerende feministiske bøker jeg gjerne vil tipse ut, men jeg har lånt dem ut, husker ikke til hvem, og nå kan de komme hjem igjen.

Her kommer noen andre tips, i helt tilfeldig rekkefølge:

Siri Hustvedt

Snart skal jeg skrive litt om hver bok. Men mac-en min lager rare lyder og brenner under fingrene så jeg må gi den en liten pause.

Hvilke bøker leser du når du vil kvinnspireres? Er det romaner av Virginia Woolf, eller essays av Joan Didion, dikt av Märta Tikkanen og Sylvia Plath? Selvbiografier? Din egen dagbok? Dette vil vi høre mer om!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.